Om mig

Jag heter Karin Arvidsson, är idag pensionär, men arbetar både med mitt eget företag Hälsogiven, och lite i hälsokostaffären Hälsoboden i Vimmerby.

Jag har alltid varit intresserad av mycket olika saker och var aktiv i många föreningar. Idag blir det mer kurser, odling och olika andra kreativa aktiviteter som målning, sömnad, stickning och renoveringar på fritiden.

Redan som liten tyckte jag att alla människor är lika mycket värda, vad man än har för utbildning, eller arbete. Idag är jag ännu mer övertygad om detta. Alla människor har samma värde och har rätt att tycka och tänka vad vi vill. Det är inte alltid man får det, har jag upplevt de sista åren, vilket oroar mig lite för hur vi ska få det i framtiden. Alla är lika mycket värda, alla hör vi ihop. 

Om vi har olika åsikter måste vi ändå respektera varandra. Se varandra med kärlek så långt det är möjligt. 

Jag är kärlek, Allt och alla är kärlek, Vi är ett, Vi är kärlek.

Av en tillfällighet hamnade jag inom vården som 18-åring och stannade där i 30 år. Under den tiden utbildade jag mig till sjukvårdsbiträde, undersköterska och sjuksköterska. Jag har mest arbetat inom medicin och åldringsvård. Har mött otroligt många människor i livets slutskede. Det har lärt mig mycket och gjort mig väldigt intresserad av Människans tid på jorden, om livet och döden och allt vad det innebär.

Sista åren inom vården började jag tröttna på arbetsgivaren, både kommun och landsting. De hade inte riktigt samma helhetssyn på vården och människan som jag hade.

Jag slutade arbeta som sjuksköterska 2003 efter 16 år i det yrket. Då hade jag haft mitt företag 5 år och var tvungen att välja vad jag skulle lägga min energi på.

Min väg inom mitt företag

1988 gick jag min första massagekurs en helg, en ny värld öppnade sig. Mitt intresse för den alternativa vårdvärlden väcktes.

1992 utbildade jag mig till massageterapeut och började massera hemma lite smått. Jag jobbade aktivt i SMRF (svenska massörers riksförbund) under några år.

1998 startade jag mitt företag och jobbade i 20 år på Alterna Hälsoteam i Vimmerby.

Har under den tiden utbildat mig inom massage olika kurser, CNM (cirkulations och nervbanemassage) är väl den massageformen som jag använder mest idag. 2004 var jag färdig med min Zonterapiutbildning och den innehöll också Öronakupunktur, Irisdiagnostik, Ortobionomi , Strykningsterapi och lite Homeopati. Har gått flera påbyggnadskurser hos Lena och Henrik Hellberg efter Zonterapiutbildningen.

Jag har även utbildat mig i koppingmassage, hypnos, hypnosterapi, regression och olika andra behandlings och avslappningstekniker.

2012 hittade jag till Susanne Jönsson och gick min första djurkommunikationskurs. Sedan har jag utbildat mig hos Susanne som grundade och idag driver HelhetsCentrum – Soul & Heart Journey School. Det har blivit många kurser och idag är jag utbildad helhetsterapeut för människor 2014 och för djur 2016, lärare i djurkommunikation 2017 och lärare i djurhealing 2018. Jag har fortsatt att utbilda mig och senast gick jag en påbyggnadsutbildning som helhetsterapeut i år. (handlade bl.a. om postcovidbehandlingar)

Ju mer jag lär mig, ju mer vill jag förstå. Det finns så mycket man inte vet om människan och människans kropp och själ. Hela tiden kommer mer kunskap.

Jag har även högre medvetande utbildningar hos Susanne på Helhetscentrum. De handlar om mycket gammal kunskap om människans ljuskroppar och hur vi kan få in mer kunskap, kärlek och medvetande i våra liv och i världen. Det hjälper oss att leva här när livet ”beter” sig .

HelhetsCentrum- Soul & Heart Journey School har många personlighetsutvecklande kurser och finns på Facebook med livesändningar som Susanne och några av lärarna håller i. Just nu på onsdagar kl 10.

Mina utbildningar på skolan har verkligen hjälpt mig i livet och jag i min tur kan nu hjälpa andra att få de verktyg som hjälper till i vardagen varje dag.